27 aprilie 2024

Salvamont: 67 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un număr de 67 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, aproximativ jumătate dintre acestea fiind transportate la spital, anunţă, vineri, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 68 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri (17) au fost primite de către Salvamont Municipiul Braşov, urmând Salvamont Predeal şi Salvamont Lupeni, cu câte 8 intervenţii.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 67 de persoane. Dintre acestea, 30 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Au fost şi două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 53 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont.

SursaFoto: salvamontromania.ro