19 mai 2024

Boeing: al doilea angajat care vorbește despre nereguli, moare în mai puțin de două luni

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Totul miroase a putred. În urma „sinuciderii” unui fost angajat Boeing, John Barnett, la începutul lunii martie, tocmai a murit un altul care a criticat și problemele de siguranță ale producătorului american de avioane.
Sunt două decese în mai puțin de două luni. Decedatul este Joshua Dean, în vârstă de 45 de ani, iar motivul oficial este „o infecție bruscă, care se răspândește rapid”, potrivit Seattle Times.
Dean era auditor de calitate pentru un furnizor Boeing, Spirit AeroSystems, și, la fel ca Barnett, raportase și probleme majore cu modelul 737 Max al producătorului american de avioane.
Prin urmare, scandalul ascunderii defectelor de fabricație ale lui 737 Max continuă. Un raport emis la sfârșitul lunii februarie de o comisie independentă numită de FAA (Administrația Federală a Aviației) a constatat că securitatea Boeing este „confuză și inadecvată”.
Seattle Times îl descrie pe Dean ca pe un bărbat sănătos care a dus un „stil de viață sănătos”, dar care a trebuit să treacă prin teste medicale după ce a întâmpinat dificultăți semnificative de respirație. În mai puțin de două săptămâni, a murit de pneumonie combinată cu o infecție bacteriană gravă.
Dean a fost concediat de companie anul trecut și a intentat un proces în care punea sub semnul întrebării siguranța companiei aeriene. În 2022, a descoperit un defect grav de fabricație la 737 Max, niște găuri prost găurite în ecranele de presurizare.
Monopolul a încercat să minimizeze defectele observate. „La Spirit [AeroSystems] se știe că dacă faci prea mult zgomot și provoci prea multe probleme, vei fi concediat”, a declarat Dean pentru Wall Street Journal în ianuarie anul trecut.
Foto: pixabay
A consemnat Ciprian Pop