20 mai 2024

Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea a fost reales în funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 22 noiembrie 2023, la Universitatea din Bucureşti (UB) au avut loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru mandatul din perioada 2023 – 2028.

În urma votului celor 103 membri ai Senatului UB prezenţi la şedinţă, a fost reales în funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, care a obţinut 60 de voturi.

Pentru această funcţie au candidat prof. univ. dr. Paul-Andrei Păun, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea şi conf. univ. dr. Sorin Costreie.

Tot astăzi, în funcţiile de vicepreşedinţi ai Senatului UB au fost aleşi conf. univ. dr. Monica Ardeleanu şi conf. univ. dr. Bogdan Alexandru Suditu.

Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea a fost preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti în mandatul 2019 – 2023 şi membru al Senatului UB în ultimii 12 ani. Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea este avocat în Baroul Bucureşti şi arbitru în Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. La Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti predă Dreptul comerţului internaţional şi Drept internaţional privat. Este doctor în ştiinţe juridice din anul 2005, cu o teză intitulată „Soluţionarea litigiilor dintre state şi comercianţi de altă naţionalitate”.

Sursa foto UNIBUC