18 mai 2024

Elevii şi cadrele didactice din sistemul preuniversitar, aşteptaţi la Zilele Porţilor Deschise la UPT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Politehnică Timişoara a cultivat mereu o bună relaţie de colaborare cu elevii şi cu şcolile, organizând o serie de cursuri, concursuri şi evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău !”, Caravana UPT, şcoli de vară, cursuri de pregătire pentru bacalaureat şi admiterea la facultate, până la burse acordate elevilor premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale, premii acordate elevilor care fac performanţă, indiferent de domeniu sau chiar susţinerea unor activităţi ale elevilor.

În aceeaşi notă se înscrie şi deschiderea spaţiilor Universităţii Politehnica Timişoara – laboratoare, biblioteca, Experimentarium TM – tuturor cadrelor didactice şi elevilor interesaţi să le descopere, aceştia având posibilitatea vizitării oricărui laborator dar şi a întregului campus UPT, în perioada 18 aprilie – 21 iunie 2024, cu prilejul Zilelor Porţilor Deschise.

Toate cele 10 facultăţi ale UPT vor pune la dispoziţia şcolilor laboratoarele, atât pentru vizite ale elevilor, cât şi pentru realizarea unor activităţi demonstrative, fie organizat, pe şcoli, fie în cadrul „Săptămânii altfel”. Peste 150 de laboratoare sunt puse astfel la dispoziţia elevilor, de la cele clasice de fizică, chimie sau informatică până la unele ultramoderne, aferente diverselor specializări ale facultăţilor de inginerie sau a celor de arhitectură, management, marketing, comunicare şi relaţii publice.

Nu în ultimul rând, Biblioteca UPT, cea mai modernă din mediul universitar, va organiza tururi ghidate pentru grupurile de elevi şi cadre didactice, iar centrul interactiv de fizică Experimentarium TM şi Muzeul Universităţii Politehnica Timişoara vor fi deschise pentru vizite începând cu data de 8 mai 2024.

Grupurile de elevi şi cadre didactice însoţitoare sunt invitate să se înscrie accesând link-ul https://forms.gle/Ac1C2YwA9qziEQzY9, după care vor fi contactaţi de reprezentanţii UPT pentru confirmarea înscrierii şi programarea vizitei.

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine

Sursa foto Universitatea Politehnică Timişoara