20 mai 2024

Gabriel Zetea: Am demarat un proiect extrem de important pentru Ţara Codrului, aducţiunea de gaz, conducta principală de gaz care va deservi şase comunităţi din zonă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De la: Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD

Ministrul Economiei a vizitat UACE Dumbrăviţa, UACE Tăuţii Măgherăuş şi fabrica de ciocolată din Baia Mare

În cadrul vizitei de lucru pe care Florin Spătaru, ministrul Economiei a făcut-o luni, 27 martie, în Maramureş a ajuns şi la sediile Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Dumbrăviţa şi Tăuţii Măgherăuş, dar şi la fabrica de ciocolată Galactic din Baia Mare. După întâlnirea de dimineaţă, din Asuaju de Sus, unde s-a discutat despre proiectul aducţiunii de gaz în cele şase comunităţi din Ţara Codrului, ministrul Economiei a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI Maramureş). Demnitarul a venit în judeţul nostru onorând invitaţia lansată de către deputatul PSD Maramureş, Gabriel Valer Zetea, preşedintele filialei judeţene a social-democraţilor.

La finalul vizitelor în judeţ au avut loc o serie de declaraţii de presă la sediul UACE Tăuţii Măgherăuş, unde parlamentarul de Maramureş, Gabriel Zetea a trecut în revistă cele mai importante întâlniri pe care ministrul Florin Spătaru le-a avut în judeţul nostru. „Am început de dimineaţă, în Asuaju de Sus, unde am avut o întâlnire, alături de ANRE şi Transgaz, cu autorităţile locale. Am demarat un proiect extrem de important pentru Ţara Codrului, aducţiunea de gaz, conducta principală de gaz care va deservi şase comunităţi din zonă. Am ajuns apoi în municipiul Baia Mare şi împrejurimi şi am vizitat noile facilităţi de producţie ale Universal Alloy Corporation Europe la Dumbrăviţa şi Tăuţii Măgherăuş. Am reuşit să ne întâlnim şi cu un producător local din industria alimentară, cu reprezentanţii fabricii de ciocolată Galactic din Baia Mare, cu care ministrul Economiei a discutat pentru a încerca să găsească soluţii pentru producătorii români, pentru capitalul românesc din dorinţa de a-i ajuta să facă faţă provocărilor de pe piaţă. Aşa cum am stabilit cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, îl aşteptăm să facă următoarea vizită în Maramureş pentru a se întâlni cu mediul de afaceri local, în special cu cei din industria lemnului care contribuie decisiv la PIB-ul judeţului. Îi mulţumim pentru sprijin, pentru ideile bune pe care le are vizavi de schemele de ajutor de stat pentru capitalul autohton şi îl aşteptăm să revină cât mai curând în Maramureş”, a declarat deputatul de Maramureş, Gabriel Zetea.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a descris vizita de lucru în Maramureş ca fiind una extrem de interesantă, iar referindu-se la Universal Alloy Corporation Europe a arătat că este o companie foarte mare, care s-a dezvoltat mult în ultima perioadă în domeniul aeronauticii, o capacitate de producţie care poate să aducă şi mai mult din zona aeronautică către judeţ.

Referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, ministrul Economiei a arătat că s-au purtat discuţii despre schemele de ajutor de stat pe care ministerul pe care îl coordonează le are în desfăşurare şi cum pot fi acestea accesate de către mediul de afaceri. Au fost prezentate şi viitoarele scheme de ajutor de stat, unele sectoriale, care au fost deja anunţate încă de săptămâna trecută, iar companiile din Maramureş vor putea accesa şi aceste noi instrumente financiare de ajutor.

„Am discutat că în perioada imediat următoare voi avea o vizită organizată de Camera şi Comerţ şi Industrie aici, în Maramureş cu mediul de afaceri şi, de asemenea, vom merge şi în sectorul minier şi vom încerca să identificăm oportunităţile şi soluţiile financiare pentru acest judeţ cu tradiţie în domeniul mineritului. Cu cei de la fabrica de ciocolată ne vom întâlni chiar săptămâna viitoare, urmând să am o discuţie cu mediul bancar, cu fondul de garantare pentru a vedea cum putem sprijini antreprenorii şi companiile româneşti pentru a beneficia de garanţiile statului, ca să poată accesa fonduri pentru retehnologizare. Şi aici există un potenţial foarte mare, iar o dezvoltare a capacităţii de producţie a companiei, reducerea dependenţei de importuri şi o recăpătare a unei pieţe pe care în acest moment nu o avem poate fi soluţia atât pentru sprijinirea acestei companii cât şi pentru obiectivul nostru, de a diminua deficitul de balanţă comercială”, a precizat ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Comunicat de presă – Deputat Gabriel Zetea (PSD)

Sursa foto cdep