19 mai 2024

„Gala Studenţilor din România”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Uniunea Studenţilor din România (USR) este una dintre cele mai mari federaţii studenţeşti din ţară, reunind un număr de 120 de organizaţii din 16 centre universitare, ce are drept scop fundamental reprezentarea, promovarea şi apărarea drepturilor studenţilor, în raport cu factorii de decizie de la nivel naţional.

An de an, studenţi din toată ţara, implicaţi în societate, în viaţa academică şi în activităţile extraşcolare sunt recunoscuţi şi premiaţi în cadrul Galei Studenţilor din România. Acest proiect de tradiţie al Uniunii vizează promovarea şi premierea atât a studenţilor membri ai Uniunii cat şi studenţi din întreaga ţară, fara a aparţine unei asociaţii studenţeşti.

Aflată la a XII-a ediţie, Gala Studenţilor din România este un eveniment destinat tuturor studenţilor care au avut rezultate remarcabile în timpul anilor universitari, dar şi a celor care au fost implicaţi activ în diverse proiecte de voluntariat la nivel naţional şi internaţional.

Uniunea Studenţilor din România va premia în cadrul evenimentului studenţi care excelează în unul din următoarele domenii: performanţă academică, performanţă artistică, performanţă sportivă şi implicare civică. Totodată, ediţia de anul acesta va promova şi premia voluntarii activi şi asociaţiile cu rezultate deosebite şi proiecte duse cu succes la bun sfârşit, care au avut impact în viaţa civică. Asociaţiile şi voluntarii sunt membri Uniunii Studenţilor din România, domeniile de jurizare fiind Voluntarul anului, Bobocul anului, Asociaţia anului şi Proiectul anului. La gală vor fi prezenţi delegaţi ai Ambasadei Elveţiei, dar şi ai partenerilor şi sponsorilor Galei, printre care Groupama, Fundaţia Dan Voiculescu, Roma Education Fund.

Ediţia de anul acesta doreşte să aducă în prim plan performanţa în educaţie şi să sublinieze importanţa stimulării studenţilor care excelează în domeniile pe care le studiază, conturând deopotrivă un proiect de tradiţie al cărui principal obiectiv este aprecierea şi respectarea valorilor la care Uniunea aderă.

„Gala Studenţilor din România este momentul unic în care cei mai buni studenţi dintre cei mai buni pot să fie premiaţi şi recunoscuţi la nivel naţional. Noi, în Uniunea Studenţilor din România vrem să le oferim această oportunitate. Vrem să le arătăm că ceea ce au făcut poate, şi va fi recunoscut şi va conta în această lume. De aceea îi invităm pe toţi să se înscrie la acest eveniment care poate să fie definitoriu pentru cariera lor, să le arate că educaţia de astăzi poate să fie definită în termenii noştri. Să facem o educaţie de astăzi care va oferi un viitor de mâine!” a declarat Alexandru Stan, Managerul de proiect şi vicepreşedintele educaţional al USR.

Evenimentul va avea loc joi, 30 noiembrie 2023, de la ora 19,00, în Auditorium Maximum din Cluj-Napoca.

Modalitatea de înscriere, criteriile de selecţie şi evaluare, componenţa comisiei de evaluare, dar şi aspecte legate de agenda evenimentului pot fi consultate pe reţelele sociale ale Uniunii. Regulamentul se regăseşte la adresa: https://uniunea-studentilor.ro/gala-studentilor/