18 mai 2024

La WSU începe magia #CeleiMaiTariVeri24 !

Distribuie pe rețelele tale sociale:

West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizată la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), care simulează toate aspectele vieţii de student, va avea loc în acest an în perioada 18.07.2024 – 03.08.2024, iar înscrierile sunt deschise până în data de 12.05.2024, pe site-ul www.wsu.osut.ro.

Elevi din întreaga ţară au posibilitatea de a experimenta viaţa de student, timp de două săptămâni, participând la activităţi educaţionale introductive susţinute de cadre didactice universitare, pentru fiecare domeniu de studii al celor 11 facultăţi ale Universităţii de Vest din Timişoara, la activităţi de consiliere şi orientare în carieră pregătite de specialiştii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) din UVT, la activităţi de educaţie non-formală şi dezvoltare personală, precum şi la activităţi culturale, recreative, sportive şi de socializare, prin care vor descoperi toate secretele centrului universitar Timişoara. În acest fel, proiectul îşi propune să contribuie la reducerea abandonului universitar, sprijinind elevii să ia decizii informate si responsabile cu privire la continuarea studiilor în învăţământul universitar.

Proiectul West Summer University este organizat prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) şi Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), beneficiind de finanţare prin intermediul Schemei de Granturi pentru Universităţi din cadrul Programului pentru Învăţământ Secundar ROSE.

Astfel, pentru elevii care studiază în liceele eligibile pentru finanţare în cadrul Programului pentru Învăţământ Secundar ROSE participarea la West Summer University este gratuită.

Pentru elevii care studiază în licee neeligibile pentru finanţare în cadrul programului ROŞE, taxa de participare va fi de 200 de lei. Toţi participanţii vor avea asigurate cazarea într-un cămin UVT, masa şi prezenţa la toate activităţile pe întreaga perioadă a proiectului.

Toate informaţiile despre procesul de înscriere şi condiţiile de participare la ediţia 2024 a şcolii de vară pentru elevi West Summer University (WSU) sunt disponibile pe site-ul
www.wsu.osut.ro. Pentru noutăţi, vă invităm să urmăriţi West Summer University şi pe reţelele de socializare (pagina de Facebook şi contul de Instagram).

„Acum şase ani am avut #CeaMaiTareVară18 în Timişoara, la West Summer University
(WSU), din postura de participant. Astăzi, nu doar că mă bucur să văd pe holurile universităţii
oamenii alături de care am trăit atunci o mostră a studenţiei, dar am şi onoarea de a organiza
acest proiect. Prin urmare, asigur toţi elevii care îşi doresc experienţa unei veri de neuitat că la
Timişoara vor găsi exact ceea ce au nevoie. De la an la an ne asigurăm că WSU oferă culoare
verii şi ne bucurăm, de fiecare dată, să vedem cum #CeaMaiTareVară rămâne mai mult decât un
mod de a-ţi petrece vacanţa – experienţe noi, legături noi, amintiri de neuitat şi decizia asupra
unei cariere profesionale.” – Roxana-Elena Matei, Preşedinte OSUT.

***
DATE DE CONTACT:
Denisa ŞUVEI Roxana-Elena MATEI Andreea-Sorina PÂRVAN
Vicepreşedinte responsabil Preşedinte OSUT Coordonator General cu organizarea internă
şi proiectele OSUT

***

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura
prganizaţie sindicală studenţească constituită la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o
experienţă de peste 33 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară.

Scopul OSUT este acela de a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi de a stimula
participarea acestora la actul educaţional, la viaţa socială, economică şi culturală. Organizaţia
reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are şansa de a se exprima şi
de a-şi pune ideile în practică.

Sursa foto Universitatea de Vest din Timişoara