19 mai 2024

Maricel Popa: Se pare că risipirea banului public este o practică deja brevetată în mandatul penelist de la Consiliul Judeţean Iaşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cod roşu de incompetenţă la Iaşi: drum judeţean surpat la mai puţin de o lună de la inaugurare !

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră judeţeană din ţară, Axa Iaşi – Suceava, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, se transformă în cel mai mare eşec al conducerii peneliste de la Consiliul Judeţean.

Senatorul ieşean Maricel Popa a atenţionat administraţia judeţeană în mai multe rânduri cu privire la calitatea proastă a lucrărilor şi la faptul că nu sunt respectaţi paşii procedurali de construire, prin modernizare, a unui drum judeţean.

„Se pare că risipirea banului public este o practică deja brevetată în mandatul penelist de la Consiliul Judeţean Iaşi. Deşi am atras atenţia încă din vară că pe acest tronson sunt probleme, iată că ceea ce am spus spus atunci s-a adeverit acum. O porţiune din drum deja s-a surpat, la nici o lună de la recepţie.
Aşa se întâmplă când lucrurile sunt făcute de mântuială şi nu se pune accentul pe calitate. Drumul nu s-a surpat din cauza căderilor de zăpadă, ci pentru că fundaţia nu a fost făcută corespunzător, nu s-a muncit sistematizat şi, mai mult, nu a existat diriginte de şantier care să monitorizeze permanent lucrările.

Din păcate, aruncăm pe apa sâmbetei milioane de euro bani europeni. Dacă execuţia va fi la fel şi pe celelalte două tronsoane, ieşenii nu vor avea nimic de câştigat. Într-un an maxim doi, vor trebui alocaţi alţi bani pentru reparaţii, de această dată din buzunarele noastre, ale tuturor contribuabililor din judeţ.” a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Axa Iaşi – Suceava trebuie să fie gata până la finalul acestui an, dar situaţia lucrărilor ridică mari semne de întrebare: două tronsoane sunt în lucru, iar pe al treilea, recepţionat, în urmă cu mai puţin de o lună de zile, au apărut deja surpări ale asfaltului.

Lotul 2 a fost recepţionat în data de 23 martie 2023, are o lungime de 20,01 km şi include DJ 281D între Coarnele Caprei – Focuri – Gropniţa şi DJ 281 B între Coarnele Caprei şi Belceşti.

Departamentul de comunicare al PSD Iaşi Comunicat de presă – PSD Iaşi – Organizaţia Judeţeană

Sursa foto Facebook Maricel Popa