15 mai 2024

„Until Dark”, cu actriţa româno-americană Maria Muller în rol principal, în premieră pe scena ICR New York

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Institutul Cultural Român de la New York (ICRNY), în parteneriat cu Et Alia Theater, organizează o reprezentaţie specială a spectacolului „Until Dark”, vineri, 19 aprilie 2024, în Sala „Norman Manea” a institutului.

Spectacolul, scris şi regizat de tânăra regizoare de origine italiană Federica Borlenghi, cu actriţa româno-americană Maria Muller în rolul principal, a avut premiera în data de 15 februarie 2024, la Out of the Box Theatrics din New York. Reprezentaţia este inclusă în programul permanent de promovare teatrală „Romanian American Studio Theatre” / „Studioul de teatru româno-american” al ICR New York.

Piesa reprezintă un manifest feminist, care, pornind de la o situaţie de criză apărută într-o familie aparent unită, vorbeşte despre limitele solidarităţii de grup şi gen şi despre natura perisabilă a memoriei, inclusiv a celei afective. Fondat de artiste provenite din diferite părţi ale lumii şi stabilite în cosmopolitul, multirasialul New York, Et Alia Theater promovează poveştile de factură multiculturală, care au în centrul lor femei puse în situaţii de criză sau în faţa unor alegeri morale dificile.

Maria Muller este actriţă, scriitoare, producătoare şi co-director artistic al Et Alia Theater din New York. Este absolventă a prestigioasei Tisch School of the Arts al New York University. Printre cele mai recente colaborări ale sale se numără Plasters (The Flea), Where Are You? (New York), în regia lui Sim Yan Ying „YY”, în cadrul programului SUITE/Space al Mabou Mines, White Rabbit Red Rabbit la Theater for the New City, precum şi două filme de lungmetraj, No Tomorrow şi Eight to Nine O’clock, ambele aflate în prezent în post-producţie. De asemenea, a participat la Festivalul Naţional de Teatru pentru Femei organizat în Carolina de Nord, în 2023. Activitatea ei a fost prezentată în mai multe publicaţii naţionale şi internaţionale.

Detaliile evenimentului, prezentările echipei artistice a spectacolului, informaţii suplimentare cu privire la proiect pot fi consultate pe website-ul ICRNY, la adresa: https://shorturl.at/kqJRS.