2 mai 2024

Prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare de către ambasadorul agreat al Republicii Letonia în România, Juris Poikans

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a avut joi, 26 mai 2022, o întrevedere în format online cu Juris Poikans, ambasadorul agreat al Republicii Letonia în România, cu reşedinţa la Varşovia, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au salutat consistenţa relaţiei bilaterale, fondată pe dialog deschis, coordonare eficientă pentru promovarea intereselor comune în materie de securitate şi afaceri europene şi participare activă în cadrul formatelor de cooperare regională. A fost relevată importanţa valorificării depline a potenţialului economic al celor două ţări, fiind discutate modalităţi de creştere a schimburilor comerciale şi investiţiilor reciproce. Totodată, au fost identificate domenii cu potenţial de cooperare sectorială sporită, precum apărarea, educaţia, cultura, tehnologiile de ultimă generaţie şi energia.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a salutat organizarea, de către Letonia, în luna iunie 2022, a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări şi a evenimentelor conexe, respectiv Forumul Parlamentar şi Forumul de Afaceri, transmiţând convingerea că acestea vor oferi noi rezultate concrete pentru implementarea proiectelor transfrontaliere relevante pentru regiune.

În încheierea videoconferinţei, oficialul român a urat succes ambasadorului Juris Poikans şi l-a asigurat de sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe în exercitarea mandatului său în România.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Relaţii cu Mass-media

Sursa foto: MAE