5 mai 2024

Au fost descoperite 20 de plante de canabis şi 14 tulpini ale unor plante de canabis recoltate recent

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PLANTE DE CANABIS, DESCOPERITE ÎN DOUĂ LOCALITĂŢI DIN JUDEŢELE HARGHITA ŞI COVASNA

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

La data de 10 octombrie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, la două imobile, case de vacanţă, din localitatea Mereşti, judeţul Harghita, respectiv localitatea Ghidfalău, judeţul Covasna.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2023, acesta ar fi înfiinţat în curtea a două imobile (case de vacanţă), pe care le-ar deţine în localităţi din judeţele Harghita şi Covasna, două culturi de canabis, în scopul comercializării, oferirii acestui drog de risc altor persoane, cât şi pentru consum propriu.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost descoperite 20 de plante de canabis şi 14 tulpini ale unor plante de canabis recoltate recent.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 500 de grame de materie vegetală de culoare verde oliv, având un miros specific de canabis, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni de la plantele deja recoltate, precum şi alte dispozitive folosite la mărunţirea şi cântărirea materiei vegetale.

Faţă de un bărbat, de 55 de ani, din judeţul Covasna, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi al poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.