5 mai 2024

Care este instrumentul care ne ajută în orice situație?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această seară, fiți alături de noi pe Trinitas TV , începând cu ora 20:55 la „ Alege Responsabil ”. În cadrul emisiunii „Alege responsabil” din această seară , aflăm care este Aplicația de care avem nevoie atât acasă , cât și la cumpărături !

Aplicația InfoCons, dezvoltată independent și transparent, unică la nivel internațional, este disponibilă în 33 de limbi pentru a facilita utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;

– Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;

– Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional;

– Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;

Prin scanarea codului de bare a produselor agroalimentare, ai acces direct pe telefonul mobil la:

Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

Ingredientele din produsul scanat

Numărul și tipul aditivilor alimentary însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;

Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, consumatorii având astfel posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii.

Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestora, cantitatea maximă de sare, cantitatea maximă de zahăr, tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.

Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.

Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite. Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat, poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons.