5 mai 2024

Concursul de bune practici pe tema oraselor durabile destinat colectivitatilor locale din România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lansarea celei de-a patra editii a concursului de bune practici pe tema oraselor durabile destinat colectivitatilor locale din România

Ambasada Frantei da startul celei de-a patra editii a concursului de bune practici pe tema oraselor durabile. Acest concurs îsi propune sa sprijine actiunile întreprinse de colectivitatile locale din România care se înscriu în dinamica dezvoltarii durabile si a tranzitiei ecologice în ceea ce priveste:
1) Gestionarea deseurilor, eficienta energetica si economia circulara;
2) Mobilitate urbana;
3) Apa si canalizare;
4) Reconversia urbana si reabilitarea patrimoniului.

Concursul de proiecte se adreseaza unitatilor administrativ-teritoriale din România (judete, municipii, orase, comune), care au realizat sau vor initia un proiect inovator legat de dezvoltarea durabila a teritoriului lor. În cadrul acestui concurs, unitatile administrativ-teritoriale interesate pot depune proiecte efectiv realizate (în perioada 2018-2022), în curs de realizare sau care sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinantare europeana.

Regulamentul concursului si formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Ambasadei Frantei din România. Dosarele trebuie transmise, în atentia Ambasadei Frantei la Bucuresti, pâna vineri 17 iunie 2021 inclusiv.

Juriul concursului va selectiona doua unitati administrativ-teritoriale, câte una pentru fiecare din cele doua categorii: „Orase mici si mijlocii” (orase si comune) si „Orase mari si judete” (judete si municipii).

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc cu ocazia Conferintei „Orasul durabil”, organizata pe 4 si 5 iulie 2022 de Ambasada Frantei, Institutul Francez din România, Camera franceza de Comert, Industrie si Agricultura din România (CCIFER) si Business France.