5 mai 2024

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a participat joi, 21 martie 2024, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Teritorial Oradea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a participat joi, 21 martie 2024, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Teritorial Oradea.

„Din păcate, în România ne-am obişnuit să nu avem aşteptări prea ridicate când vorbim de condiţiile de muncă la stat. Aceasta este o abordare greşită. Dacă cea mai importantă resursă a noastră sunt oamenii, atunci ne interesează că ei să fie cât mai productivi şi cât mai motivaţi, iar condiţiile de muncă şi infrastructura disponibilă trebuie să fie la standarde cu nimic mai prejos decât cele din mediul privat.

Având în vedere natura muncii noastre este important ca oamenii să dispună de resurse corespunzătoare şi să vină cu plăcere la muncă.

A doua resursă importantă în activitatea noastră este reputaţia, iar una dintre componentele acesteia se referă la imaginea instituţiei. Din această imagine face parte şi sediul. Un sediu modern prezintă o identitate de imagine care transmite mesajul că şi instituţia este una modernă. Această inaugurare face parte din strategia noastră de a creşte capacitatea instituţională investind şi în infrastructura instituţiei. De fapt acesta este un mod de a înveşti indirect în oameni: de a creşte productivitatea şi motivaţia celor care lucrează în instituţie şi de a creşte atractivitatea pentru cei din afară.”, a declarat procurorul-sef al DNĂ, Marius Voineag.

Imobilul reprezentând etajul 1 al clădirii Apollo din str. Republicii nr. 12 a fost dat în administrarea DNA în anul 2016 prin hotărâre de guvern şi din acel moment au fost făcute demersuri pentru ca imobilul să poată fi folosit de procurorii Serviciului teritorial Oradea.

Ulterior, Compania Naţională de Investiţii s-a ocupat de renovarea sediului şi dotarea acestuia.

La festivitatea de la Oradea au mai participat:
– Domnul Alex Florenţa, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
– Doamna Florica Roman, preşedintele Curţii de Apel Oradea.
– Domnul Stanciu Adrian, decanul Baroului Bihor.
– Doamna Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii.

Sursa foto Ministerul Justitiei