2 mai 2024

Coreea de Nord reia comunicațiile feroviare cu China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un tren de marfă din Coreea de Nord a sosit într-o stație din Dandong, primul oraș chinez de la frontieră, relatează agentia japoneza de stiri Kyodo.

Autoritățile nord-coreene au reluat duminică legăturile feroviare cu China. Acest lucru a fost raportat de agenția Kyodo , citând surse chineze din Dandong.

Potrivit sursei citate, un tren de marfă din R.P.D.C. a sosit la gara din orașul Dandong.

În timp ce datele chineze arată că un comerț limitat a continuat, majoritatea transporturilor par să folosească porturi nord-coreene, nu trenuri peste granițele sale terestre.

Oficialii din Seul au declarat la sfârșitul anului trecut că urmăresc îndeaproape reluarea traficului feroviar transfrontalier, ca un semnal că restricțiile ar putea fi relaxate.

„Un tren de marfă nord-coreean a traversat podul feroviar pe râul Yalu pentru a ajunge duminică în orașul chinez Dandong”, semnalează astazi si agenția de știri sud-coreeană Yonhap , citând mai multe surse anonime.

Nu era clar dacă trenul transporta marfă în China, dar era probabil să se întoarcă luni în Coreea de Nord cu o încărcătură de „materiale de urgență”, au declarat sursele pentru Yonhap, fără a da detalii.

În contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile R.P.D.C. au luat la începutul anului 2020 măsuri de urgență, inclusiv închiderea granițelor statului. Potrivit cifrelor oficiale, până acum nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus în R.P.D.C.
A consemnat Ciprian Pop

Cu respect /Best regards/mes salutations les plus distinguees/con atentos saludos/보냄/С уважением
A consemnat Pop Ciprian-Dorel