5 mai 2024

Ministrul Tîlvăr: România va sprijini cu capabilităţi şi personal operaţionalizarea, cât mai rapidă, împreună cu Turcia şi Bulgaria, a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întâlnire oficială a ministrului apărării naţionale cu omologul din Turcia

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 25 aprilie, la sediul MApN, o întâlnire oficială cu ministrul apărării din Republica Turcia, Yaşar Guler.

În cadrul convorbirilor bilaterale, au fost abordate subiecte curente privind securitatea şi cooperarea în domeniul apărării, dialogul concentrându-se pe teme precum provocările din regiunea Mării Negre, pe fondul evoluţiilor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, sprijinul pentru Ucraina, cooperarea bilaterală şi în cadru aliat dintre România şi Turcia.

Ministrul român al apărării a salutat intrarea în etapa de operaţionalizare a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră şi a subliniat nevoia stringentă ca această iniţiativă regională să înceapă acţiunile concrete de contracarare a pericolului reprezentat de minele marine în derivă, contribuind astfel la menţinerea siguranţei rutelor de navigaţie în Marea Neagră.

„România este pregătită să participe cu capabilităţi şi personal la Grupul operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră şi vom continua să lucrăm cu partenerii din Turcia şi Bulgaria în vederea operaţionalizării, cât mai rapid, a iniţiativei”, a spus Angel Tîlvăr.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a apreciat nivelul foarte bun al cooperării dintre forţele armate române şi turce pe toate componentele, precum şi cooperarea în domeniul tehnic dintre cele două armate.

În încheiere, cei doi oficiali au convenit că dialogul politico-militar dintre cele două state reprezintă un instrument valoros pentru armonizarea punctelor de vedere asupra temelor de interes şi au agreat continuarea acestuia în cadrul tuturor formatelor de cooperare.

Sursa foto cdep