5 mai 2024

Procurorii D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 2 inculpaţi, recidivişti, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Urmare a comunicatelor nr.1 şi nr.3 din 24.01.2024, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 11.04.2024, procurorii D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 2 inculpaţi, recidivişti, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc.

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, unul dintre inculpaţi a comercializat cantităţi de cocaină (drog de mare risc), cu sprijinul celui de al doilea, care a intermediat tranzacţiile.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a solicitat instanţei menţinerea măsurilor preventive dispuse în cauză, respectiv arestarea preventivă în cazul unuia dintre inculpaţi şi măsura controlului judiciar pentru cel de al doilea, precum şi obligarea acestora la plata sumei de 20.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism