5 mai 2024

Structurile Poliţiei Române desfăşoară, în această dimineaţă, 71 de percheziţii domiciliare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Într-unul dintre dosare, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5) pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, împreună cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

La acţiune participă luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 17, 18, 19 şi 24 şi poliţişti din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Poliţiei Capitalei.

De asemenea, activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cursul zilei de ieri, personalul operativ al MAI a intervenit la 4.000 de evenimente, 2.433 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.567 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile de control pentru 68.815 de persoane, care au intrat în ţara noastră, dintre care 8.255 de cetăţeni ucraineni.

Începând cu 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre şi dinspre state din spaţiul Schengen, sens în care nu există o evidenţă a acestor pasageri.

În aplicaţia eDAC, au fost efectuate 33.475 de verificări, fiind returnate 40 de alerte, dintre care una referitoare la persoane care erau date în urmărire, 3 la persoane dispărute, 5 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 3 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri au reţinut 657 de permise de conducere, dintre care 165 pentru consumul de alcool şi 17 pentru consum de droguri sau substanţe interzise.

De asemenea, au fost retrase 523 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 826 de posibile infracţiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 151 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 159 de fapte penale.

Miercuri, s-au dispus măsuri preventive pentru 95 de persoane şi au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.971 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 167 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 27 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 603 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 720.200 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.312 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 40 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 23 de persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate tot atâtea persoane.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 159.493 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 152 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,3%.

Sursa foto MAI