5 mai 2024

Sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la sistemul informatic al Camerei Deputaţilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 30.01.2023 reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor au sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu privire la faptul că sistemul informatic al instituţiei a fost supus unui atac informatic.

În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj.

Precizăm că în acest moment nu pot fi furnizate informaţii suplimentare privind stadiul anchetei, fiind incidente dispoziţiile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

Această etapă nu semnifică formularea unor acuzaţii împotriva vreunei persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor în vederea stabilirii corecte şi complete a stării de fapt şi adoptării în cauză a unei soluţii legale şi temeinice. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism