5 mai 2024

Trafic de droguri de mare risc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 21.12.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea unui inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Măsura a fost luată după ce acesta a fost depistat în flagrant, în momentul în care comercializa cantitatea de 514 grame de substanţă psihoactivă ( 2-MMC) disimulată într-o jucărie, pentru suma de 25.000 de lei.

De asemenea, în autoturismul inculpatului, au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 340 grame de 2-MMC (substanţă psihoactivă, un gram 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc) şi suma de 700 euro.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul aceleiaşi zile, inculpatul a introdus în ţară, pe cale terestră, cantităţile de substanţă psihoactivă şi drog de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Cluj.

La aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului reţinut, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea