2 mai 2024

USAMV Cluj-Napoca, locul 6 la nivel naţional în Round University Ranking 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca este prezentă în premieră în Round University Ranking (RUR) 2021, care evaluează în acest an performanţa unui număr de 867 de instituţii de învăţământ superior de top din întreaga lume.

Nouă universităţi sunt din România, iar între ele se numără şi USAMV Cluj-Napoca, situată pe locul 6 la nivel naţional şi locul 674 la nivel mondial. De asemenea, USAMV Cluj-Napoca este singura dintre universităţile de profil din România, care se află în acest clasament.

Clasamentul 2021 are la bază un număr de 20 de indicatori, grupaţi în patru arii de bază ale activităţii universitare: învăţământ, cercetare ştiinţifică, diversitate internaţională şi sustenabilitate financiară. La nivel naţional, USAMV Cluj-Napoca ocupă locul I la sustenabilitate financiară, locul al II-lea la diversitate internaţională şi locul al VII-lea pentru criteriile învăţământ, respectiv cercetare ştiinţifică.

RUR Rankings Agency a publicat şi clasamentul pentru fiecare din cei 20 de indicatori de performanţă, iar în ceea ce priveşte citările per cadru didactic şi cercetător, USAMV Cluj-Napoca se sitează pe locul 3 la nivel naţional.