5 mai 2024

UVT a organizat, în parteneriat cu MARSH, a treia ediţie anuală a workshop-ului dedicat specialiştilor în resurse umane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

UVT a organizat, în parteneriat cu MARSH, a treia ediţie anuală a workshop-ului dedicat specialiştilor în resurse umane: „Connecting with our Business Community. Trends în HR”

Universitatea de Vest din Timişoara îşi asumă rolul transformator în societate, dezvoltând în continuitate ideea de adaptare continuă a curriculelor, pentru ca studenţii UVT să deţină acele abilităţi ce se dovedesc utile în atingerea idealurilor lor profesionale şi aspiraţiilor de carieră.

Astfel, a devenit firesc ca cei mai buni specialişti din mediul socio-economic să fie apropiaţi proiectelor şi evenimentelor organizate de UVT, fiind convinşi că în acest fel cunoştinţele şi abilităţile studenţilor se vor sincroniza mai bine cu cerinţele economiei reale.

Astăzi, la Universitatea de Vest din Timişoara s-a desfăşurat evenimentul „Connecting with our Business Community. Trends în HR”, ediţia a treia, organizat alături de partenerul specializat al acestor categorii de evenimente, compania Marsh, parte a companiei globale de servicii profesioniste de consultanţă de risc, strategie şi resurse umane. Au participat la eveniment peste o sută de specialişti din domeniul HR, alături de cadre universitare şi cercetători, cei care formează viitorii angajaţi, mentorii implicaţi în formarea viitoarelor generaţii, orientate astfel pentru a fi adaptate nevoilor reale întâmpinate de angajatorii de mâine.

Prof. Univ. Dr. Flavia Mirela Barna, prorector al UVT responsabil cu parteneriatele instituţionale, managementul proiectelor europene şi antreprenoriat: „Am bucuria de a transmite un mesaj de deschidere şi parteneriat cu mediul economic timişorean, la această a treia ediţie a evenimentului dedicat specialiştilor în resurse umane, care se întâlnesc la UVT. Interesul faţă de dezbaterea tendinţelor pieţei muncii şi dezvoltării carierelor în companiile din economia reală este tot mai ridicat, iar această notă este vizibilă şi în întâlnirea de astăzi, la care participarea este foarte amplă. Identificarea şi analiza tendinţelor ce se profilează în piaţa muncii ne oferă un orizont de aşteptare foarte ridicat pentru nivelul de angajabilitate al absolvenţilor UVT, cei care aduc, generaţie după generaţie, un suflu nou şi un capital esenţial uman în ecosistemul economiei locale. Vă mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră permanentă la pregătirea studenţilor pentru intrarea în viitoarele lor cariere şi pentru bună orientare a energiilor lor profesionale.”

În desfăşurătorul evenimentului s-au aflat intervenţiile următorilor speakeri: doamna prof. Univ. Dr. Flavia Mirela Bârnă, prorector UVT, domnul Horaţiu Regep, regional manager Marsh, doamna prof. Univ. Dr. Delia Vîrgă, director departamentul de Psihologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din UVT, doamna Alina Popescu, Talent Information Solution Leader, Mercer Marsh Benefits, doamna Diana Năstase, HR Director – EMEA HR BP – Health Solutions, Flex, doamna Simona Belea, General Manager, Continental Autonomous Mobility România, dezbaterea fiind moderată de domnul conf. Univ. Dr. Marius Matichescu, decan, Facultatea de Sociologie şi Psihologie a UVT.

În cadrul dezbaterii a fost prezentată noua platformă de cariere dezvoltată de UVT, în care se grupează atât oportunităţile şi ofertele de locuri de muncă oferite studenţilor şi absolvenţilor de companiile din economia reală locală şi regională, cât şi profilele profesionale ale tinerilor studenţi şi absolvenţi, sub formă de CV-uri, un nou portal online de resurse umane şi orientare a carierelor ce se regăseşte la adresa web: https://cariere-studenti.uvt.ro/, găzduit de UVT.

Sursa foto Universitatea de Vest din Timişoara