5 mai 2024

5 inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc

Scales of Justice, Lady Justice, law library concept, Law books in the background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 18.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea a 5 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Din materialul probator administrat în cauză a reieşit faptul că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceştia au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) şi substanţe psihoactive (2MMC), către consumatori din judeţul Buzău, cu sume cuprinse între 150 şi 250 lei pentru o doză. Doi dintre inculpaţi au acţionat preponderent în zona unor cluburi şi cazinouri , vânzarea substanţelor interzise realizându-se in incinta sau în imediata apropiere a acestora.

De asemenea, unul dintre inculpaţi a fost depistat în seara de 17.02.2024 în municipiul Buzău, în timp ce deţinea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc) în scopul comercializării.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţelor Buzău şi Brăila, au fost identificate şi ridicate cantităţi de droguri risc şi mare risc (cristal şi comprimate cu substanţa activă alprazolam), telefoane mobile precum şi alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.

Acţiunea a beneficiat de poliţiştilor in cadrul BCCO Ploieşti şi SCCO Brăila şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău şi Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău

Sursa foto Pixabay