5 mai 2024

9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Dâmboviţa, Brăila şi Prahova

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE PERSOANE, TRAFIC DE MINORI ŞI PROXENETISM

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Dâmboviţa, Brăila şi Prahova, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În dimineaţa de 14 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa, Brăila şi Prahova, la locuinţele a 6 persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în perioada 2023 – februarie 2024, 3 dintre persoanele cercetate ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, printre care şi o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora şi le-ar fi constrâns, prin acte de violenţă şi ameninţare, să practice prostituţia, însuşindu-şi sumele de bani astfel obţinute.

De asemenea, unul dintre aceştia, precum şi alţi 3 bănuiţi în cauză, urmărind obţinerea de foloase materiale în mod facil, ar fi înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituţiei prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde ar fi fost solicitate şi atragerea de clienţi inclusiv prin anunţuri publicate pe diferite site-uri.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti.

Pe parcursul cercetărilor, persoanelor vătămate li s-a asigurat sprijin şi protecţie de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene Argeş, Dâmboviţa, Brăila şi Prahova.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.