Alegeri parlamentare

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:56

Reprezentantii PSD Bucuresti au depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Municipal lista candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Gabriela Firea, presedinta PSD Bucuresti, a declarat ca tinta social-democratilor este ca in Capitala sa obtina patru-cinci senatori si cel putin zece deputati in noua legislatura.

Lista candidatilor PSD:

Bucuresti

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 14:14

Judecătorii CCR au publicat, miercuri, motivarea deciziei potrivit căreia Parlamentul are dreptul să stabilească data alegerilor parlamentare.

În cuprinsul deciziei, Curtea Constituțională spune că legea criticată este constituțională în raport cu criticile formulate, astfel că după intrarea în vigoare a legii, își încetează de drept efectele Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit pe 6 decembrie data alegerilor parlamentare.

 

Duminică, 18 Octombrie, 2020 - 10:48

Lista finală a candidaților PNL pentru Camera Deputaților și Senat, în București:

Camera Deputaților (6-7 locuri eligibile):

  1. Ludovic Orban
  2. Violeta Alexandru
  3. Cristina Trăilă
  4. Antonel Tănase
  5. Sebastian Burduja
  6. Cristian Băcanu
  7. Pavel Popescu

Senat (3-4 locuri eligibile):

  1. Florin Cîțu
  2. Sorin Cîmpeanu
  3. Monica Anisie
  4. Matei Dobrovie

 

 

 

Luni, 22 Iunie, 2020 - 06:58

Președintele sârb,  Alexander Vučić, a proclamat victoria Partidului Progresist Sârb, la guvernare, la ultimele alegeri parlamentare din aceasta duminica.

Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 10:24
Explicația practică a „votului preferențial”

Fostul ministru Daniel Funeriu arată că miza votului din diaspora depăşeşte competiţia electorală prezidenţială, o prezenţă mare la vot în afara graniţelor generând practic o obligaţie pentru legiuitor de a aloca mai multe mandate de parlamentar diasporei.

Subscribe to Alegeri parlamentare