5 mai 2024

COSAC reprezintă un for esenţial în dialogul interparlamentar la nivel european

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doamna deputat Mirela Furtună, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, a participat activ şi a reprezentat cu succes interesele naţionale ale României la Reuniunea preşedinţilor comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele naţionale (COSAC), desfăşurată în perioada 26-28 noiembrie 2023, la Madrid, Spania.

COSAC reprezintă un for esenţial în dialogul interparlamentar la nivel european, facilitând schimbul de informaţii şi bune practici între parlamentele naţionale din statele membre ale Uniunii Europene. În cadrul acestei reuniuni, doamna deputat Mirela Furtună a avut oportunitatea de a contribui la dezbaterile cu privire la Pactul UE privind migraţia şi azilul, precum şi la situaţia din Ucraina şi relaţiile cu Uniunea Europeană.

In prima intervenţie, doamna deputat a subliniat faptul că România participă într-o manieră constructivă la negocierile Pactului UE privind azilul şi migraţia, pledând pentru un echilibru între solidaritate şi responsabilitate. De asemenea, a reiterat faptul că ţara noastră a îndeplinit toate cerinţele pentru a adera la Spaţiul Schengen din 2011 şi că ne dorim tratament egal: tratament egal pentru români să circule liber în Europa şi tratament egal pentru toate statele membre.

În dezbaterea cu privire la situaţia din Ucraina, în alocuţiunea sa, doamna deputat a amintit ca România a fost alături de Ucraina încă din prima zi a războiului şi a transmis ca tara noastră va sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie pentru a câştiga războiul şi pentru a deveni membră UE şi NATO. In plus, România rămâne ferm angajată să asigure cel mai bun sprijin posibil pentru refugiaţii ucraineni.

Participarea doamnei deputat Mirela Furtună la această reuniune de înalt nivel reiterează angajamentul României în consolidarea colaborării interparlamentare la nivel european şi în promovarea unei viziuni coerente asupra viitorului european comun.

Deputat PSD
Mirela Furtună

Sursa foto cdep