5 mai 2024

Legea anti-ONG a fost retrasă de la votul de azi din Senat şi retrimisă la comisia juridică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Legea anti-ONG a fost retrasă de la votul de azi din Senat şi retrimisă la comisia juridică pentru o săptămână.

„PNL a realizat într-un târziu enormitatea acestei iniţiative legislative care ar fi periclitat dreptul societăţii civile să se manifeste în justiţie. Repet, USR cere PNL să retragă cu totul această propunere din circuitul legislativ”, a spus senatorul USR Radu Mihail.

În şedinţa de luni a Senatului, USR a depus o cerere similară de retrimitere la comisie, dar a fost respinsă de majoritatea guvernamentală. Termenul de adoptare tacită este 14 martie.

Conform iniţiativei, pentru a putea deschide o acţiune în instanţă, asociaţia care deschide procesul trebuie să fie avut o activitate susţinută pe domeniul în cauză cu doi ani înainte să deschidă acţiunea; să depună garanţie de 1% din prejudiciu reclamat, până la 10.000 euro, iar dacă asociaţia pierde procesul, cei din consiliul director vor răspunde cu averile lor, fără nici o limită.

Iniţiativa legislativă este semnată printre alţii de: Roberta Anastase, Florian Bodog, Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, Răzvan Cuc, Vasile Dîncu, Laura Moagher, Virgil Guran, Radu Oprea, Eugen Nazare Ţapu, Marcel Vela, Daniel Fenechiu, Cristian Ţâgârlaş. Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Sursa foto Senat