6 mai 2024

31 de percheziţii domiciliare şi 10 acţiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 23 martie 2023, structurile specializate ale Poliţiei Române efectuează 31 de percheziţii domiciliare şi 10 acţiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalităţii economice, combaterea criminalităţii organizate şi investigaţii criminale.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acţiunile pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi intervenţiile în situaţii de urgenţă.

Astfel, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în 2.540 de situaţii de ordine publică, în timp ce pompierii au acţionat pentru gestionarea a 1.433 de situaţii de risc pentru cetăţeni. Cele mai multe intervenţii, respectiv 1.193, au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. De asemenea, pompierii au acţionat pentru stingerea a 64 de incendii şi au efectuat 8 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 891 de posibile infracţiuni, aproximativ 17% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 107 persoane.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 158 de autori de infracţiuni care au săvârşit 167 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 12 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere, au fost retrase 354 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 616 permise de conducere, dintre care 45 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10.814 sancţiuni contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 183 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 750 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 535.000 de lei.

Pompierii militari au salvat, în urma intervenţiilor în situaţii de risc, 7 persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviaţie a executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, tot atâtea persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 124.610 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 287 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49.2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 20.905 mijloace de transport şi 68.159 de persoane, dintre care 7.961 cetăţeni ucraineni. Comunicat de presă – Ministerul Afacerilor Interne

Sursa foto Ministerul Afacerilor Interne