26 aprilie 2024

Poliţiştii au aplicat 8.860 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 3 milioane lei

Handsome young man gets upset over getting the parking ticket

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bilanţul principalelor misiuni desfăşurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Menţinerea ordinii şi liniştii publice, siguranţa rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă reprezintă doar câteva exemple dintre cele mai importante misiuni desfăşurate de cele peste 25.000 de efective MAI, în cursul zilei de ieri.

Peste 8.400 de poliţişti, 6.800 de jandarmi, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 5.200 de pompieri au fost pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Astfel, angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la peste 4.000 de evenimente sau misiuni speciale în sprijinul cetăţenilor.

În cursul zilei de ieri, au fost înregistrate 689 de posibile infracţiuni, dintre care 24% au fost sesizate din oficiu.

Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 156 de autori de infracţiuni care au săvârşit 159 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, poliţiştii au aplicat 8.860 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 3 milioane lei, iar jandarmii au aplicat 712 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 170 mii lei.

În urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, au fost reţinute 586 de permise de conducere şi au fost retrase 168 de certificate de înmatriculare. De asemenea, echipajele de poliţie au intervenit în cazul a 7 accidente rutiere grave.

Pentru supravegherea şi controlul frontiere de stat, în cele 81 de sectoare, poliţiştii de frontieră au acţionat cu peste 1.000 de mijloace tehnice. Astfel, punctele de trecere au fost tranzitate de peste 91.000 de persoane, iar în urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate incidente deosebite.

Totodată, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră, a fost depistat un migrant ilegal şi au fost reţinute, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 421.850 de lei.

Ca urmare a manifestării unor tipuri de risc, pompierii militari au intervenit în 1.595 situaţii de urgenţă, majoritatea desfăşurate de către echipajele SMURD. În urma misiunilor au fost salvate 5 persoane şi a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă pentru alte 1.243.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 3 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 2 persoane.

De asemenea, au fost efectuate 8 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificat 1 obiectiv care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 20 de sancţiuni în valoare de 3.500 lei.

De asemenea, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise şi 6 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI are în atenţie situaţia operativă de la nivelul întregii ţări pentru dispunerea măsurilor necesare în vederea eficientizării intervenţiilor personalului MAI în sprijinul comunităţilor.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE