Se pare că nici diploma lui Ciolacu nu se simte prea bine

Share
Afirmă fostul senator Valer Marian

Valer Marian, fost senator PSD pana in 2016, l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ca diploma sa de licenta in drept este „falsa, cel mai probabil”. Ciolacu a absolvit Universitatea Ecologica in momentul in care universitatea nu era acreditata.

 Beizadea fara ocupatie pana la 37 de ani

            Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu nu a avut nicio ocupatie respectiv niciun loc de munca pana la varsta de 37 de ani. In 2004 s-a angajat consilier juridic la SC Alcom SRL Buzau, care era si este firma sa, detinand peste 50 % din capitalul social al acesteia si avandu-i asociati pe fratele sau Daniel si pe sotia sa Roxana. Ciolacu a fost angajat pana in mai 2007 la aceasta firma, care avea ca obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management. Cu o sincopa in perioada noiembrie-decembrie 2004, cand a ocupat functia de prefect al judetului Buzau. Din mai 2007 pana in iulie 2008 a fost angajat director la SC Urbis Serv SA, firma edilitara constituita si administrata de Primaria municipiului Buzau. In perioada 2008-2012 a fost viceprimar al municipiului Buzau, iar din 2012 este deputat in Parlamentul Romaniei. In 1996, la varsta de 29 de ani, Ciolacu a fost ales consilier local in Consiliul Local Buzau, dar aceasta calitate nu poate fi echivalata cu o ocupatie sau cu un loc de munca avand in vedere ca un consiliu local nu functioneaza permanent, ci se intruneste, de regula, o data pe luna, iar membrii acestuia primesc o indemnizatie relativ modica.

            Nascut in 1967, in prima generatie de decretei, care au inceput clasa a I-a la varsta de 6 ani, Marcel Ciolacu ar fi trebuit sa termine liceul in 1985, daca nu a ramas repetent. Nu avem de unde sti pentru ca acesta nu mentioneaza in CV liceul absolvit, anul absolvirii, profesia sau meseria dobandita. Prima sa mentiune in CV apare incepand cu anul 1991, cand, la varsta de 24 de ani, a inceput cursurile Facultatii de Drept din cadrul controversatei Universitati Ecologice din Bucuresti, pe care sustine ca a absolvit-o in 1995, fara sa mentioneze forma de invatamant urmata (la zi, la fara frecventa, de la distanta) si daca a obtinut licenta in drept.  Universitatea Ecologica a fost acreditata de abia in vara anului 1995 si a fost incadrata in ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale pentru eliberarea de diplome false. Conform unui raspuns primit recent de la aceasta universitate, Marcel Ciolacu a sustinut examenul de licenta in drept dupa 9 ani de la absolvire, in sesiunea din februarie 2004, si a primit diploma de licenta in decembrie 2005. Potrivit dispozitiilor legale in materie, examenul de licenta trebuie sustinut in maximum doi ani de la absolvirea facultatii,  rezultand ca actualul lider al PSD a dobandit nelegal diploma de licenta in 2004, cel mai probabil acesta fiind falsa. Ciolacu se prezinta si este prezentat ca avand profesia de jurist, dar singura sa tangenta cu aceasta profesie a fost perioada de aproximativ trei ani (2004-2007) in care a fost angajat consilier juridic la propria firma Alcom. In realitate, potrivit unor surse locale, dupa absolvirea liceului si dupa Revolutie, actualul presedinte al PSD a fost o beizadea de Buzau, bine conectata la lumea interlopa, care a trait pe banii si relatiile tatalui sau, care a fost pilot militar si a ajuns comandor la baza aeriana de la Bobocu, unde a detinut diverse functii de comanda.  

            Flirturile cu Militia, Securitatea si SRI

            Conform unui fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Buzau, Marcel Ciolacu a fost din frageda tinerete informator al Militiei ceausiste, fiind inregistrat ca „persoana de sprijin” in evidentele acesteia. Intrucat s-a remarcat in postura de soptitor al Militiei, a fost racolat si de Securitate, ambele institutii fiind integrate atunci in Ministerul de Interne. Dupa Revolutia din decembrie 1989 a continuat colaborarea cu urmasele celor doua detestate organe ceausiste, Inspectoratul Judetean de Politie si SRI Buzau, precum si cu serviciul secret al Ministerului de Interne(UM 0215), denumit atunci si „doi si un sfert”. Organele de informatii au fructificat atat relatiile sale cu lumea interlopa cat si relatiile tatalui sau, care era un comandant militar cunoscut in zona. Chiar daca nu le prea avea cu scrisul si cu vorbitul, Ciolacu a fost apreciat drept un informator bun.

            Dupa ce a obtinut primele functii publice importante, si anume de prefect al judetului Buzau si de viceprimar al municipiului Buzau, oameni care i-au ghicit si i-au exploatat potentialul relational si informativ l-au sprijinit sa obtina doua masterate, in „Securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare si in „Managementul sectorului public” la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. La cateva luni dupa ce a devenit parlamentar, a fost admis la doctorat taman la Academia Nationala de Informatii, avandu-l cordonator de lucrare pe ditamai rectorul din perioada respectiva, generalul Stefan Gheorghe- Teodoru, cunoscut drept un apropiat al fostului sef operativ al SRI, generalul Florian Coldea. Daca un personaj slab mobilat intelectual ca Marcel Ciolacu a fost preluat ca doctorand de seful Academiei SRI inseamna ori ca a adus servicii importante acestui serviciu secret ori ca era pregatit in perspectiva pentru o operatiune de infiltrare si promovare politica.  Curios, dar totusi explicabil, este ca, in iulie 2017, cand a fost desemnat vicepremier in Guvernul Tudose, Ciolacu si-a radiat din CV mentiunea ca este doctorand la Academia SRI. Datorita acestui fapt, a devenit suspect pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a inceput sa-l evite si sa-l indeparteze din anturajul sau. Conform unui raspuns primit de la Academia Nationala de Informatii, Marcel Ciolacu a fost student al scolii doctorale din aceasta academie in perioada 2013-2019, in urma examenului de admitere sustinut in sesiunea septembrie 2013, dar sustinerea publica a lucrarii de doctorat nu a fost organizata intrucat acesta nu a finalizat studiile de doctorat, nedepunand cerere de prelungire a perioadei de gratie pentru anul universitar 2019-2020.

Titlul lucrarii sale de doctorat este „Controlul parlamentar din perspectiva securitatii nationale”. Cu toata neghiobia sa, acest titlu adevar graieste si este mai mult decat sugestiv pentru rolul lui Ciolacu de pion al unui organ de securitate nationala, recte al SRI, in realizarea controlului Parlamentului, nu a controlului parlamentar asupra serviciilor secrete. Cert este ca, si in acest caz, un colaborator al organelor de ieri si de azi a devenit, cu sprijinul acestora, un politician fruntas, recte al treielea om in stat si liderul principalului partid din Romania. Misiune indeplinita cu succes, intocmai si la timp!  Ciolacu este un caz scoala de politician conserva prin care SRI a pus haturile pe cel mai mare partid din Romania. De parca ar fi secret de stat, Academia SRI a refuzat sa-mi comunice media obtinuta actualul lider al PSD la examenul de admitere la doctorat, precum si titlurile lucrarilor de specialitate pe care le-a prezentat cu ocazia inscrierii la acest examen. De asemenea, a refuzat sa-mi comunice media generala si media de licenta obtinute de acesta dupa absolvirea Facultatii de Drept a Universitatii Ecologice, informatii refuzate si de aceasta universitate, sub pretextul protectiei datelor cu caracter personal.

         Valer Marian/amosnews.ro

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: