26 aprilie 2024

Alexandra Huţu: Toţi tinerii care lucrează în agricultură vor beneficia de o creştere a salariului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PSD Alexandra Huţu consideră că programul „Sprijin pentru România” conţine măsuri importante pentru tineri

Deputatul PSD Alexandra Huţu a declarat, vineri, că propunerile PSD incluse în programul „Sprijin pentru România” se adresează inclusiv tinerilor care urmează studii superioare sau care îşi întemeiază ori şi-au întemeiat deja o familie.

De asemenea, toţi tinerii care lucrează în agricultură vor beneficia de o creştere a salariului, ca urmare a aplicării în acest sector a modelului de salarizare din construcţii, care presupune scutirea de impozitul pe venit şi de contribuţiile pentru sănătate şi pentru Pilonul II de pensii.

„Programul „Family Start” oferă posibilitatea tinerilor de a contracta un credit bancar de 75.000 de lei, care poate fi folosit ca avans la construirea unei locuinţe sau pentru taxele de studii, ori pentru cheltuielile copiilor legate de creşă, grădiniţă sau de şcoală. De asemenea, tinerii care urmează să se căsătorească pot folosi aceşti bani pentru cununie. Statul va garanta 80% dintr-un astfel de credit”, a explicat social-democrata.

Reprezentanta PSD a mai menţionat şi programul „Student Invest”, care se adresează tinerilor care urmează studii superioare şi care vor avea posibilitatea de a obţine un credit bancar de până la 50.000 de lei, garantat 80% de către stat. Studenţii vor putea folosi aceşti bani pentru achitarea taxelor de studii sau pentru locurile de cazare din căminele studenţeşti, ori pentru publicarea de cărţi sau de lucrări de specialitate.

„Nu în ultimul rând, aş aminti de programul de fertilizare in vitro, pentru cuplurile care îşi doresc un copil. Prin acest program vor putea susţine cheltuielile pentru analizele medicale şi pentru procedura în sine de fertilizare in vitro. Programul va susţine anual până la 10.000 de cupluri aflate în această situaţie”, a afirmat Alexandra Huţu.

Alexandra Huţu, deputat PSD

Sursa foto: TSD Romania